ulusbasariUÖMO  Robotex Türkiye Bölge Finali’nde tüm kategorilerde ödül alan tek okul olmayı başardı.
İTÜ Maslak Kampüsü’nde düzenlenen yarışmalara ilk, orta ve lise seviyelerinde katılan, Robot ve Girişimcilik Yarışmalarının tamamında ödül alan tek okul olmayı başaran UÖMO öğrencileri, Nisan ayında Antalya’da düzenlenecek Robotex Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. 2001 yılında Estonya’da Talinn Üniversitesi bünyesinde başlayan ve kısa sürede  48 farklı ülkedeki  robotik tutkunlarına kapılarını açan Robotex International,  teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan farklı yaş grubundaki öğrencilere dünya çapında  deneyimler ve fırsatlar sunuyor. 2018 Yılı’ndan bu yana   Robotex Türkiye oluşumuna  farklı kategorilerde yaratıcı projelerle katılan UÖMO öğrencilerinin başarıları yıllar içinde artmaya devam ediyor.
 Bu yıl yarışmada lise öğrencileri, Folk Race Kategorisinde “Birinci” , Labirent Çözen Kategorisinde “İkinci”, Kızlar İtfaiyecilik Kategorisinde “Birinci” , Kargo Drone Kategorisinde “Birinci”, Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde “Üçüncü”, Yeşil Girişimcilik Kategorisinde “İkinci”, Yazılım Teknolojileri Kategorisinde “Birinci” oldular. Ortaokul öğrencileri, Labirent Çözen Kategorisinde “İkinci”, Lego Çizgi İzleyen Kategorisinde “Üçüncü”,  Yeşil Girişimcilik Kategorisinde “Birinci”,  
İlkokul öğrencileri, En İyi Sunum Kategorisinde “Birinci” olmayı başardılar.
UÖMO Fen-Bilişim-Sürdürülebilirlik Proje Danışmanları “Okulumuzda bu yarışmalara hazırlanmak ve katılmak eğitim sistemimizde önem verdiğimiz bir alan. Uluslararası çalışmalara,yarışmalara katılmak, ödül almak öğrencilerimizin CV’lerine önemli katkılar sağlıyor.Lise yıllarında  üniversite başvuru aşamasında da burs olanakları sunuyor.Yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz eğitim döneminin başından itibaren ilgi alanlarına göre seçtikleri projeler üzerinde araştırmalar yapıyor ve projelerini tasarlıyorlar. Bu yıl  ROBOTEKS ‘te her kategoride ödül  aldık. Bu başarı bizleri çok gururlandırdı. Hedefimiz, Antalya’daki Türkiye finalinde de aynı başarıyı elde etmek ve Aralık 2024’te Estonya’da  gerçekleştirilecek  Robotex International Dünya Şampiyonası’nda okulumuzu ve Türkiye’yi temsil etmek” diyerek bu yarışmaların sektörün önemli isimleri, endüstri profesyonelleri, yatırımcıları ile katılımcıları buluşturduğunu, tanışma ve iletişim kurma fırsatı sunduğunu ifade ettiler.