20d5155a 2a71 4cbd 8588 44b5fd30c5d4

Değerli Dindaşlarım.

Bu yılki Şavuot mesajımda sizlere geçirdiğim bir rahatsızlık ertesindeki nekahet döneminden sesleniyor ve öncelikle ilgilerinize ve hakkımdaki sağlık dileklerinize teşekkür ediyorum. Yüce Tanrının yardımı ve dualarınızla kısa zamanda iyileşeceğimi ve aranıza katılacağımı ümit ediyor, o günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Kardeşlerim.                                                                                                                                                                                                                

Yüce Tanrı’nın Moşe Rabenu aracılığıyla Kutsal Toramızı bizlere armağan etmesinin yıldönümü olan “Şavuot Bayramı” bu yıl 26 ve 27 Mayıs günleri kutlanacaktır. “Hag Matan Tora” diye kutladığımız “Şavuot Bayramı”  Tanrı kaynaklı evrensel ahlak değerlerine sahip olmamızı vurgulayan, dinsel ve toplumsal kültürümüzün en belirgin dönemlerinden biridir.

Bu değerlere sahip oluşumuz, aradan geçen yaklaşık Otuz Dört asırlık zamana ve tarih boyu çok sayıda olumsuz koşullara karşın varlığımızın temel direklerinin en önemlisi olarak bizleri birlik ve bütünlük içinde bugünlere taşımış ve geleceğimize olan güvenimizi pekiştirmiş bulunmaktadır.

Dilerim ki, insanlığı tanrısal nurla buluşturan kutsal Tora’mız hepimize rehber olsun, sevdiklerimiz ve sevenlerimizle birlikte sağlık ve esenlik içinde idrak edeceğimiz “Şavuot Bayramı” ruhlarımızı aydınlatsın.

Şabat Şalom                                                                                      

Moadim Lesimha, Hagim Uzmanim Lesason.

Dualarımla.

Rav İsak HALEVA

Hahambaşı